Engagemang

Under 2000 medverkade Lars i den kritikerrosade Tamerlano av Händel på Drottningholms slottsteater under ledning av Cristophe Rousset. På Folkoperan har han bland annat sjungit Wotan i Rhenguldet, Don Alfonso i Cosi fan tutte, Raimondo i Lucia di Lammermoor, Colline i La Bohéme samt medverkat i uruppförandet av Sven-David Sandstöms Jeppe.
Övriga engagemang innefattar bland andra Wotan i Dalhalla, Leporello i Don Giovanni på Norrlandsoperan, Bartolo i Le Nozze di Figaro samt Urbain i Offenbachs Pariserliv vid Malmö Opera, Zopir och La Vengeance i Rameaus Zoroastre på Drottningholm, i Amsterdam och i Paris, Leone i Tamerlano i Amsterdam samt Seneca i L’íncronazione di Poppea på Drottningholms Slottsteater.

På sin repertoar har Lars baspartierna i stort sett samtliga stora sakrala verk av kompositörer som Bach, Händel, Mozart och  Haydn.
Bland de dirigenter som Lars har arbetat med kan nämnas namn som Ivor Bolton, Alan Gilbert, Esa-Pecka Salonen, Manfred Honeck, Christophe Hogwood, Christophe Rousset, Andrew Manze och Tönu Kaljuste.

Bland Lars Arvidsons engagemang kan nämnas Meraspe i Händels Admeto i Leipzig 2010 och 2011, Leone i Tamerlano på Handelfest i Göttingen, Leporello i Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater, Doktorn i Wozzeck på Norrlandsoperan och rollen som Klingsor i Parsifal på Malmö Opera våren 2012.

Säsongen 2013-14 innehöll Don Basilio i Barberaren i Sevilla på Kungliga Operan i Stockholm samt rollerna Wurm i Luisa Miller och Duke of Gloucester i Reimanns opera Lear på Malmö Opera. Under sommaren 2013 sjöng Lars Dulcamara i Kärleksdrycken i Stein Vinges regi i Oskarsborg.Senare i höst medverkade Lars i Norrlandsoperans Snödrottningen som Herr Rabe och Renen och Anden i Malmö operas Tusen och en natt.Under sommaren gjorde Lars titelrollen i Falstaff på Läckö opera och blev hyllad i pressen. Nu under hösten medverkade Lars i Greve Ory av Rossini på Malmö opera.

Under 2015 väntar Figaros bröllop på Norrlandsoperan som Bartolo och rollen som Forsell i Vattnäs konsertladas opera Silverfågeln av Mats Larsson Gothe om Jussi Björling.